Bewoonde indruk

“Bij mij valt er niets te halen!” Deze uitspraak gebruikt iedereen wel eens. Of er iets te halen valt, maakt de gelegenheidsinbreker niets uit. Hier komt hij namelijk pas achter, als hij al binnen is geweest. Wat hij wél heeft meegenomen is uw veiligheidsgevoel. Laat in ieder geval een bewoonde indruk achter: zet een kopje of tafel, leg de krant neer en doe wat lampjes aan.

Tijdrovend

“Als ze binnen willen komen, komen ze toch wel binnen!” Ook dit is een veelvoorkomend argument om een huis niet te beveiligen. Een gelegenheidsinbreker heeft het voorzien op huizen die niet of slecht beveiligd zijn en hebben inbraakmethodes waar de beveiligde huizen wel weerstand bieden. Huizen die beveiligd zijn, worden vaak overgeslagen. Dit kost namelijk te veel tijd.

Consumentenbond

De consumentenbond heeft recent twee onderzoeken gedaan naar het resultaat van het beveiligen van een woning op het niveau van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat de kans op een inbraak met 90% tot 95% verkleind wordt.

 

Rookmelder

Mocht er ’s nachts brand uitbreken dan moet u zo snel mogelijk gealarmeerd worden omdat u de juiste sleutel nodig heeft om uw sloten open te maken. Deze sleutels hangen niet direct in / naast de deur, omdat een inbreker via de brievenbus toegang heeft tot de sleutel.

Verlichting

Verlichting bij uw deuren zorgt ervoor dat de inbreker gezien kan worden bij zijn poging tot inbraak. Een voorbijrijdende fietser, automobilist of buurtbewoner kan de inbreker direct zien staan. Een schemer geschakelde veiligheidslamp gaat aan zodra het donker wordt en kan niet kapot geslagen worden omdat de behuizing van polycorbonaat is gemaakt.

Kerntrekbeveiliging

Met een schroevendraaier of accutol wordt een schroef in de cilinder gedraaid. Met behulp van een eenvoudige hamer / kerntrekker wordt de cilinder uit het slot gebroken. De inbreker kan de methode geruisloos toepassen en kan binnen 20 seconden de woning betreden.

Binnenkort meer gratis tips voor het Keurmerk Veilig Wonen.